Forum A+P Vol.02

Përmbajtja

EDITORIAL

Në Kërkim të Identitetit

Fenomene të Reja të Arkitekturës dhe Planifikimit në Ballkan
nga Besnik Aliaj.

 

FORUM ALBANIA

Krijimi dhe Konteksti
Nga arkitektura vernakolare tek procesi morfogjenetik…
nga Sotir Dhamo

Evoluimi i Konceptit mbi Hapësirën e Ndërtuar
nga Eled Fagu

Ideogrami – Imazhi Minimal dhe Arkitektura e Aparencës
Projekti i Motelit “Kamiak”, Tiranë
nga Skënder Luarasi

Mbi Simetrinë Aksiale
nga Vera Bushati

Proletariati ynë që rri mbi Tokë…
Përsiatje mbi simbolikën e korpusit kryesor të ish-Kinostudios “Shqipëria e Re”
nga Gëzim Qëndro

Kinostudio – Një pol kulturor për kryeqytetin!
nga Endrit Marku

Tirana e ardhmërisë dhe ‘qyteti-kopësht’…
nga Albana Tollkuci

 

FORUM INTERNATIONAL

The Concept of the Creative City in the Balkan Region Context
by Peter Nientied and Rudina Toto

Design
by Domenique Taffin

The Pritzker Architecture Prize 2009
Peter Zumthor