Forum A+P Vol.05

Përmbajtja

EDITORIAL


Qyteti Tërësia që Përmban Dialektiken e “Vetë” – Krijimit
Midis Morfologjisë së Kaosit dhe të Rregullit
Sotir Dhamo

 

FORUM ALBANIA

Koha dhe Stili në Dizajn
Vera Bushati

Projekti “Tirana Express”

Projekt Dizajni në Shqipëri, 2008-2009
Besnik Aliaj

Qytetet Tona Dhe Vlerat Europiane

Arkitektura përtej ndërtesës / Postfestum NAi: Debat në turne – Prishtina
Florina Jerliu

Strategji për Përmirësimin e Transportit në Tiranë
Dorina Pojani

Arkitekti Kostaq Saatçiu
Doris Andoni (Saatçiu)

Trashëgimia e Modernizmit
90 Vjetori i Bauhaus
Bersant Selmani

FORUM INTERNATIONAL

A City Square that Never Came Alive
The Case of Theatre Square, Rotterdam
Peter Nientied, Polis University, Tirana.

CITTÀ E ABITAZIONE
TIRANA 1920 – 2006
Etleva Dobjani

The Pritzker Architecture Prize 2000
Rem Koolhaas