Forum A+P Vol.08

Përmbajtja

EDITORIAL

Ndërtimi përmes shkatërrimit dhe shkatërrimi përmes ndertimit
Ndërhyrjet “antiqytet”, kontekstualizmi urban dhe transformimi evolutiv i kontekstit
Sotir Dhamo

FORUM ALBANIA

Speciale”Piramida”
Dokumentime në Arkitekturë
Konkursi ndërkombëtar për transformimin e
“Piramidës”

Shkatërrimi si simbol për një të ardhme më të mirë
Artan Raça

Piramida midis të shkuarës dhe së ardhmes
Arben Shtylla

“Piramida”
Artan Fuga

Rikuperimi dhe trasformimi i boshllëqeve urbane në Medinën e Tripolit, Libi
Dorina Papa

Standarde të panjohura apo të pazbatuara?
Legjislacioni shqiptar dhe mjedisi pa barriera
Blerta Çani, Bardhylka Kospiri

Të njohim arkitektët Shqiptarë: Arkitektja Valentina Pistoli
Sotir Dhamo

1.60 insurgent space
Ditar pamor i Tiranës dhe hapësirave të saj intime
Një reflektim sesi mund të hyhet nëpër të çarat e arkitekturës
– zhvillimit shoqëror, nëpërmjet artit dhe aftësia e tij sintetizuese.
Stefano Romano

SAW – Java Ndërkombëtare e Arkitekturës në Shkup
Pas përqasjes me “Bigness” … titujt nuk vlejnë më
Eranda Janku, Mamica Burda, Elios Kovaçi

Forum International

Two different ways to be a successful architect
Raimund Fein

Vienna, l’abitare tra innovazione e tradizione
Andrea Lofi, Herald Qyqja

Architecture Pritzker Prize 1998
Renzo Piano